Fotograaf nog steeds populair op grote sportevenementen

Een fotograaf heeft hier de populaire Ronaldo vastgelegd

Ondanks al het filmgeweld is de ouderwetse fotograaf nog steeds populair op grote sportevenementen. Natuurlijk is zijn materiaal moderner, en kan hij zijn digitaal gemaakte foto’s binnen een minuut aan de andere kant van de wereld hebben via internet. Foto’s van sportevenementen blijven onverminderd populair.

Tijdschriften verkopen beter met foto’s van grote sporters op de cover. Hier ligt een schone taak voor een goede fotograaf met sport als specialisme. Denk bijvoorbeeld aan het EK voetbal. Kenners en betrokkenen blikken terug op de gespeelde wedstrijden, en dan is een foto van de doelpuntenmaker natuurlijk een mooie aanvulling. Ook op internet zijn foto’s van sporters belangrijk.

Websites die de Tour de France volgen plaatsen maar al te graag een foto van de gele trui drager die zwoegend een berg op fietst of van een etappewinnaar die, met beide handen in de lucht, de sprint wint. Het zorgt er voor dat de lezer in de juiste sfeer komt of een nog beter beeld kan schetsen van de gebeurtenis.