Fotograferen met een spiegelreflex camera

De mooiste foto’s maak je met een spiegelreflex camera. Deze camera’s maken gebruik van grote verwisselbare lenzen. Door het grotere oppervlak van de lenzen hebben deze veel meer lichtinval dan bijvoorbeeld een smartphone camera. Door de grotere lichtinval krijg je veel betere plaatjes en kun je tevens kortere sluitertijden gebruiken voor bijvoorbeeld sportmomenten.

Spiegelreflex camera’s zijn ook uitermate geschikt voor portretten. Dat kun je op deze website met foto’s van Catherine Deneuve ontzettend goed zien. Hoe doe je dat precies? Nou, met een spiegelreflex kun je je diafragma verder open zetten dan op andere camera’s. Als je dat doet wordt de achtergrond van een foto een beetje wazig. Op deze manier lijdt de achtergrond niet af en gaat alle aandacht naar je model.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze fraaie camera’s dan raad ik je graag een aantal merken aan. Nikon en Canon zijn de absolute toplopers in dit segment. Met een camera van één van deze beide merken zit je vrijwel altijd goed. Voor een iets goedkoper alternatief kun je tevens kiezen voor Olympus of Minolta. Zit je momenteel even in een saldodipje dan kun je natuurlijk altijd even een kortlopende lening aanvragen. Succes met fotograferen en tot binnenkort!

camera, fotografie, spiegelreflex